Wednesday, June 3, 2009

AKU TAK FAHAM LIRIK ITU!


Landasan Impian Nyata II
(Buat Bumi Al-Aqsa Aku Berbicara)

Pengembaraan musafir derita di bumi Al-Aqsa
melakarkan tinta pudar pada kertas hati
tulisannya sarat dengan kesengsaraan tenat.
Ceritanya terbias wajah ketakutan dahsyat
ruang damai sudah dikoyak daripada kamus hayat mereka
hanya tinggal harapan yang tidak bernoktah.

Suatu hari
Pasti warna damai kembali bersinar.

Rahman D
Antologi Bahasa Bumi GKLN 2008

8 comments:

afeez.gonzalez said...

ape nih..xpenah kku phm ape yg kamu post

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

ko lambat la ABU...

Abd. Rahman, siyes aku respect... bangga aku sbg kawan ko... mabruk!... semoga menjadi doctor yang versatile!

kEyNAh said...

tabik spring!!

Rahman D said...

abu..abu...kau kena memahami aku dulu ...hahha baru leh bercinta dgn org lain...
anas...tak ada nk dibanggakan pun...kelebihan yg ada kita kena manfaatkan ke arah yg elok...hahah..kau pun aku respect gak anas..heheh

kenyah...tabik kadet polis...haha

oh rasanya saper nk dptkan buku antalogi bumi 2008..boleh lah order....hasil gabungan 50 penulis luar negara...tup-tup ada la terselit sajak2 aku sikit

akhir kata...

amaraman said...

aku nak order 1 copy.
tp part sajak2 ko aku xnak.
bleh kan?

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

aku pun nak satu... sama cam amaraman

Rahman D said...

amaraman dgn anas...okey boleh je..tp harga buku tu kena tinggi sikit la..sbb dah keluarkan part aku hahahha

amaraman said...

keluarkan part ko..buku jd mahal?
ni menunjukkan sajak2 ko merendahkan nilai buku tu sampai jd murah..
huahua