Thursday, April 16, 2009

Apa perkembangan....

Assalammualaikum kepada semua...sudah tidak meluangkan masa untuk menulis...Sebab anas dah update...so saya pun mengupdatelah (hehhe gurau je anas).Result first semester dah pun keluar lebih 2 minggu.Alhamdulillah,tetap bersyukur dengan keputusan yang dapat.So mana kelemahan untuk semester 1 akan diperbaiki lepas ini.Bak kata satu kata-kata hikmah,"Bukan kejayaan itu yang menjadi aras pertama,tetapi perjuangan kita untuk mencapai kejayaan itu adalah penanda arasnya."

Anatomy (A-)
Terminology ( A- )
Biochemistry (B)
Pharmacology (B)
Histology (B+)
Physiology (B+)
Community Medicine (B-)

We will be having PBL (Problem Base Learning) session for
this semester ,which means we are going to study pathology and microbiology.As anas said "we have to double our effort" because being a good muslim,we should always improve ourself from day to day.

Tumour,malignant,serous inflammation,histamine,NSAID,Papilloma,Bradykinin,Catarrhal, fuhh...There are so many words I've to memorize and understand ( dont procrastinate your time bro!!!)

We will have a Pharmacology midterm exam and microbiology practical exam next week.Harap-harap dapat buat lah..dan doa2lah untuk kami di sini.

Wassalam

7 comments:

makman said...

eeehhhh
kenapa result nyer lebih kurang anas....
sape tiru sape niiii

hahahahahahahah
anyway.....tahniah semua..
teruskan perjuangan tanpa noktah..


jadilah pejuang islam yang berhati waja,
setiap halangan dan rintangan adalah cabaran hidup yang perlu di harungi

jatuh dan bangun adalah sunnatullah
untuk kita sentiasa merealisasikan bahawa Allah lah tujuan awal dan akhir kita...
segala yg berlaku ade hikmah besar yg tersembunyi yg hanya hati2 halus sahaja yang dapat meyakini bahawa inilah mentarbiyahan yg terbaik yg sedang kita jalani, supaya kita dari masa kesemasa menguatkan lagi jati diri,keimanan ,kesabaran juga belajar mengawal rasa hati yg sentiasa bergelojak.

Di akhir2 zaman ini....

"Mudah utk menjadi org yg biasa ...

Tersgt mudah utk menjadi org yg melanggar peraturan manusia biasa.......

Tapi ingat Sukar untuk menjadi manusia yang LUAR BIASA,Hanya iman dan taqwa ,percaya dan yakin pertolongan Allah..bahawa inilah perjuangan kamu dimuka bumi yg bertali arus ke akhirat bakal memberi cahaya sinar abadi"

utk DIRIMU,KELUARGAMU,MASYARAKAT DAN UMMAH SEJAGAT...AMINNNNNN

din said...

salam daddy..hahaha

ok la ko nye result tuh..sem ni cuba lagi..

com med tu..kena bca leby sket ah..

gudluck(selalu je pun bley ckp)haha

mas syarep said...

fuh..terel2!!
go go raman!!!
tu br sem 1 man..ko ade byk sem lg nk kena kayuh..jgn kata "double ur effort"..tp kena "berdouble2"..hahaha!!

bile sebut term2 utk canser ni..teringat plak zmn2 buat research psl cancer..penat n interesting..

wan hazimah said...

cheh! nak tulis jgk result dia kat situ! wah ada A ngan B je!!! nice work! keep it up, ok??? btw, website blog ana dah tukar tau. ada something wrong sket kat website lm. bile anta cuti?

Rahman D said...
This comment has been removed by the author.
Rahman D said...

hehheh...umi result sama?? hahha itulah sehati sejiwa namanya...
din thankz a lot bg tunjuk ajar..jasamu akan kuceritakan pada anak2 aku nnt...cool la bro...

sarep...rezeki tuh...tp nak dpt result macam tu kene berpeluh sikit la...hahah sbb University Alex letak high grading...80 baru B- ....90 baru A- ...95 A+ ....susah kan...so kepada org yang membaca post ini fikir2kan lah sebelum amik medic...hahahhahah doakan lah ana supaya leh mantain result macam nih...AMIN!!!

hazimah bukan sajer2 nak tayang...tp nak naikkan semangat balik nih...second sem agak payah dan malas tuh makin menyerap nih...hahha..insyaAllah cuti bulan 8 nih...

abuhamzah said...

Salam Ziarah..

bittaufiq wan najah fil imtihan