Sunday, April 26, 2009

Brothers

4 Jejaka di rumah yang selalu buat bising.
Kami ada pasangan gaduh.
A.Rahman VS A.Rashid
A.Rahim VS A.Rauf

Kami juga selalu juga berpasangan ketika main bola.
A.Rahman + A.Rahim
A.Rashid + A.Rauf

Kebiasaannya 4 orang ini akan bersama dalam satu hari
Tapi sekarang 1 sudah pergi belajar
Esok lusa 1 lagi pergi belajar
Yang 2 orang kembar pulak katanya nak duduk dengan umi je.(Bagus la tu jadi anak manja)

A.Rahman katanya sebagai Abg Ngah,tapi kadang-kadang dia ini suka menyakat adik contohnya:Pernah membuat kepala A.Rashid dijahit akibat bermain lawan-lawan di atas katil.
Pernah membuat 2 orang kembar menangis akibat kekalahan mereka bermain bola
dalam rumah.
Pernah menyakat 3 orang adik-adiknya dengan tak semena-mena...hahahah

4 orang ini ada kelebihan masing-masing :
-A.Rahman = keinginan yang kuat untuk kurus badan (tp akibat ahli bait yang tidak support langsung dia tewas )
-A.Rashid = Ketua Pelajar di Sekolah Al-Amin Gombak
-A.Rahim = Seorang abang kepada kembanya yang berlagak macho...tapi dalam hatinya sayang dengan adik kembarnya itu.
-A.Rauf = Seorang pengawas disekolah,tetapi akan menangis bila umi amik lambat...hahahha

Maka inilah cerita-cerita 4 orang lelaki dalam satu rumah.
Kita tanya sama puan yang empunya diri yang menjaga 4 orang ini.Mana paling susah nak menjaga ?

4 orang ini ada kerenah masing-masing :
A.Rahman
-Zaman kecik-kecik yang nakal.Lambat membaca,mengira dan mengeja.Bak kata orang kampung "Budak buas sorang ni heeeeehhh!"
-Zaman kecik-kecik dulu selalu kena kejar dengan abah.
-Kencing malam yang mengakibatkan umi naik muak (Nocturnal Enuresis) hhaha

A.Rashid
-Kecik-kecik gemuk gedempol
-Kecik-kecik ada masalah mata yang pelik? hhaha
-Menagis kuat dia nih
-Suka cari pasal gak kadang-kadang
-Kuat gaduh dengan si A.Rahman
-Time kecik-kecik dulu,masa abah nak pergi kerja di Petronas mesti menangis kuat-kuat nak ikut hinggakan satu hari, Abgnya si A.Rahman kesian melihat adiknya yang menangis lalu membuka pagar pintu yang telah dikunci....lantas berlarilah di A.Rashid sehingga ke jalan besar untuk mencari abah...Lantas A.Rahman dipersalahkan ....kenapa?? kenapa?? (hahhaha)
-Sekarang imej botaknya telah disepakati jumhur ulamak bahawa itu adalah yang terbaik...hahah mungkin sebab-sebab tertentu jugak...hahhaha

A.Rahim
-Seorang abang yang susah sikit nak beralah dengan adiknya A.Rauf...(kadang-kadang la)
-Suka tidur dengan abah.
-Jadi ketua kelas tahun ini
-English dia power!!!!
-Selalu kena marah dengan Abgnya A.Rahman sebab main game dekat komputer
-Tak puas hati kalau kalah main game ....hahahha
-Ada masalah asthma dan umbillical hernia....akan menjalankan minor operation bulan 6 ini.insyaAllah.Doktor kene bagi ubat yang special sebab selalunya ubat untuk anesthetic contraindicated kepada pesakit yang ada bronchoasthma.


A.Rauf
-Adik kepada A.Rahim,keluar berapa minit lewat semasa dilahirkan
-Ada sikap penyanyang dan ambil berat tentang abang
-Suka nangis bila balik lewat...hahahah
-Main game no.1
-Suka nangis bila kalah...
-Selalu report tentang perilaku A.Rahim di sekolah kepada umi dan abah
-Suka merajuk...
-Tak berkira sangat dengan abgnya.

4 brothers in my family:
Kuning Malaysia -A.Rahman (Aman)
Biru Malaysia-A.Rashid (Acid)
Merah Biru Barcalona - A.Rahim (Abe)
Putih Real Madrid - A.Rauf ( Auf)

p/s:Walaupun aku pendek daripada adik aku..tp.."Sebab aku kan abang"

20 comments:

nuruliman said...

hahaa,
memang jumhur ulama dah sepakat rambut acid botak..
sebab pernah ade masalah *tuuuut?* dikepala...saya ada gambarnya..

mau ditayangkan???

haha
cerita terbaru:
aim menang lari 4x100m..
seperti yg dijangka, adik yg memasuki acara 100m...
T_T kecundang..

kenapa??
tgk badan sudah tau maaa...

hahahahahaha

yey2..i balik dulu..
u jgn jeles!

Speedster412™ said...

Rupa-rupanya begitulah hubungan sejiwa adik-beradik lelaki Ibnu Dashuki. Semoga semua usaha baik (contohnya menguruskan badan) dapat dilaksanakan dan kelemahan diadakan tabir di hadapannya.

katib bahanji said...

hahah..
aku suke entri yang nih!!

makman said...

------HEMMMMMMM.......
---GULING2 BACA ENTRY NI...
-------no komen ------------

pakman said...

hahahahahaa...... banyak lagi citer kalau nak didedahkan... nak citer ke tak nak citer ... ?

Lepas ni entry yg girls pulak... lagi byk citer !

msradd said...

HAHAHAHAHHAA, kalau entry yg girls tu, aihhhh...x yah ckp la..dgn big maam yg dekat cairo tuh lg....

hahahhaa, siap lah aman bila acid baca entry ni.....

Fathiyyah said...

akak pun tergelak besar bc entry ni

tersangat la menarik.

:)

Kak Iman geng dengan siapa ya kalau di rumah:

p.s: Hari tu kak Iman ada cerita pasal awak. mabruk Rahman!

AIsyAmIrA said...

nmpknye A.B. Rahman lah yg ade pling sdikit kerenahnye huh?!
hahahaha~
kerana ditulis sendiri oleh tuan pnye diri kn...
cube klau org laen yg tulis...
cm ne ek agaknye??

.-rashid-. said...

2 nuruliman - bkn sbb tu la, tiada kaitan langsung hahahaha

ceh, pasal die 3 line je, pasal org len banyak line
patutnye kena tambah
A.rahman ade kelebihan mengeluarkan spiderweb dr mulut dan boleh menarik spiderwebnya kembali..WAHAHAHAHAHHA fahamkn?

Rahman D said...

hahaha..meletop betul komen ini...ini semua adalah rangkai video2 lama yang diputarkan kembali...utk jangkau umur 19 tahun ini byk benda yang dilalui...Sekarang baru nampak kesannya.Kalau dulunya hendak sangat masuk asrama kononnya..tp umi tak bagi abah diam je (tp sebenarnya abh tak bagi gak hehe).baru nampak sekarang....hubungan dgn keluarga tu 18 tahun hidup bersama....bila berpisah walaupun sedetik pasti akan rasa lainnya...hehehe apa2 pun cerita 4 brothers nih hanyalah sekadar penguat semangat untuk pembaca bhw pengalaman itu mengajar erti kedewasaan dan untuk terus ditarbiyah kita perlu berhadapan dgn macam-macam dugaan...apa-apa pun

to kak iman: hahaha tak perlu tanyang gambar acid tuh...buat malu KU jer nnt
auf kalah...aduh tak per2...kene ikut kursus larian a.rahman dulu hahha...

pakman dan makman :nih pakman sudah muncul nih...!!! wah hahhaha

qila:yang girls punya awak lak post tak larat dah nak menulis...byk benda nak buat lagi...

kak tiya:heheh ini kisah betul2 bukan reka tau...hahah....kak iman cerita apa tuh?? hahhah bahaya betul org ada kakak nih apa-apa pun "kakaku ku sudah pandai buat CPR" hahhahah

to aishah:plg sikit?...hah .sbb tu lah a.rahman tu paling sng nak jaga dia..tol tak makman...???hahah
kerenah pun sikit tak byk...hahahah sejuk hati mak yang mangandungkan dia...

to K.U al-amin 09 :jgnlah bongkarkan identiti spiderman ku itu...kelak musuh2 akan mencari aku..hahhaha

mas syarep said...

hahaha..walaupun xde kene-ngena dgn family Dashuki's..tp bile bce entri ni..mmg beguling2 gak ar..hehehe..xleh byg si acid lari cari abah dia kat jln beso..jahat tu man..mmg jahat gile..hahaha..naseb aku xde adek..klo x..nk buat gak mcm ko buat man..hahaha!!

man..org kata..klo mcmtu ko buat kt adek ko..nnti anak2 ko pon..lagi buas dr ko nnti..hahahaha!!baek ko gi mekah tobat kt situ man..hahahaha..raya nnti ko salam cium tangan kt adik2 ko tu man..klo x sumpahan tu kne kt anak2 ko plak..hahahhaa!!

amirularif said...

tak sangka acid macam tu eh kecik2 dulu. kantoi cid. hahaha. mesti acid fobia tengok pagar, haha. man tanpa rasa bersalah bukakan pintu pagar utk dia. abang yg memahami. hehe

hari tu jumpa auf kat kursus pgws sriaakl. pemalu orangnya. bila diajak nyanyi lagu 'bingkai kehidupan', dia paling semangat. hehe. pengaruh man la ni.

As said...

seronoknya kalau cite pasal adik beradik

gaduh2 pun tang mana la sangat..tetap sayang walau jarang diluahkan ;)

nuruliman said...

acid:

bisakan kita boleh melupai spider web buatannya..

ahh..sungguh 'manis' saat itu..
sungguh hebat.
tidak pernah aku lihat di mana-mana.
sungguh!

Ibnurashidi said...

Salam,

Apakata kita eratkan ukhuwah sambil bertukar pandangan?

KLik:

Kembara Sufi Mencari Aspirasi

Maryam D said...

HAHAHAHAHAHAHA!

hanif.hafiz.hanafi said...

man..bekenaan gamba di bawah ni..ingin ku komen..
mengapa tnggi yg engkau bndingkan..
mengapa tidak engakau bndingkan berat??
itu sahaja persoalan stakat ini..
trimas

khalidah الحسنى kamilen said...

dahsyat brothers2 nie..
dari yg beso hingga ke kecilnya..

xberanilah nk komen spesifik, ketua pljr ada kat sekolah..

A.Rahman bekas guru sejaraah f1 dlu..mmg xkering gusi.

Persoalan pertama, apa spider2 tu?
sape2 jawapkan.terlalu tertanya2.

kelakarlaa

khalati69 said...

Semoga ikatan persahabatan adik-beradik akan tetap segar dan utuh sepanjang hayat. Selamat berjaya buat Aman, dari Khalati di UIA

khalati69 said...

Semoga ikatan di kalangan adik beradik tetap segar dan utuh sampai akhir hayat. Selamat berjuang di medan ilmu ya Man, dari Khalati di UIA